zondag 10 juni 2007

Enkele beelden van de week

Sportkamp op maandag. Jaarlijks organiseert de plaatselijke overheid een sportkamp om talent op te sporen en naar een nationale sportschool te sturen. Voor het eerst wilde de regering alle lagen van de samenleving vertegenwoordigd zien en dus werd aan Ruchika gevraagd om een aantal kinderen uit de sloppenwijken te selecteren.

Maak kennis met Bijay, die een tijdje geleden door de politie bij Ruchika gebracht werd. Bijay heeft zijn voet verloren in een treinongeluk -de deuren kunnen hier op elk moment van de reis open en er wordt hier volop in en uit rijdende treinen gesprongen. Hij heeft een nieuwe operatie nodig om een prothese te kunnen dragen, maar de (bureaucratische) weg is nog lang. Wanneer dat allemaal in orde is vindt hij zijn spraak misschien terug.



Kinesitherapie op zaterdag. Deze jongen is enkele maanden geleden geopereerd aan zijn voet. Zijn klompvoet werd gecorrigeerd, maar het herstel verloopt moeizaam en pijnlijk omdat zijn manier van lopen zes of zeven jaar lang aangepast was aan die verdraaide voet.






Volgende week begint het nieuwe schooljaar, dus moet het schoolmateriaal terug in goede staat gebracht worden. Zondagwerk voor de leerkrachten dus.

Geen opmerkingen: