vrijdag 25 mei 2007

't Zijn zotten die rijden

Het verkeer is hier on-voor-stel-baar, en dit verkeersbord zegt het helemaal: ren voor uw leven! In haarspeldbochten staan er borden met de tekst Don't overtake in curves of Slow, hazard prone area -alsof het 'm aan de streek zou liggen! De enige aanmaning die elke Indier ter harte neemt is Sound horn. Bochten worden afgesneden of veel te ruim genomen, elk maneuver gebeurt in derde versnelling, en teruggeschakeld wordt er pas nadat het voorliggende voertuig is voorbijgestoken. Twee keer stond er de afgelopen week een bericht in de krant over een frontale botsing met een jeep, en twee keer vielen er tien doden. Mocht er u ooit iemand de vraag stellen aan welke kant van de weg er in India gereden wordt, dan is het enige juiste antwoord: in het midden. 't Zijn zotten die rijden.

6 opmerkingen:

Goofball zei

hihi, herkenbaar! Ben je ook al spookrijder geweest?

Leen zei

voortdurend!

Peter zei

wie je al niet tegenkomt op het inter(-essante) net ...

wat is "autovrije dag" in het indiaas? oja, misschien moet je iets vermelden over je vrijwilligerswerk. ik weet zeker dat je dat ook doet maar wat ik zo even snel lees lijkt een beetje op vakantie ... ;-)
suc6 daar, Peter Gudden

Leen zei

hei peter (salut dominique, sympa que toi aussi tu es la!),
jij zou hier hoorndul worden van de vuiligheid, de verspilling en vervuiling! Er wordt wel veel gefietst. Maar het populaire item van het ogenblik in de bruidschat is de MOBIKE! En werkelijk, een van de chauffeurs van ruchika overweegt een huwelijk met iemand omwille van die brommer!
Het is ook een beetje vakantie geweest de afgelopen week. Maandag draait het werk opnieuw op volle toeren, en ik zal mij op niet zo spectaculair maar o zo noodzakelijk kantoorwerk toeleggen.

kleddernatte groeten!

Anoniem zei

What did you expect in a country where getting a driver licence depends on how much you paid the public servants :)

Elenette zei

Hallo Leen,
ik ben pas terug van mijn tweede reis naar Egypte, en ... il y a pas mal de ressemblances entre l'Egypte et l'Inde concernant le traffic, je crois ! A chaque fois que j'avais réussi à traverser une rue sans me faire écraser j'étais aux anges ! Peut-être qu'on devrait organiser des concours de conduite entre ces pays, et encore un concurrent d'un pays latino-américain :-)